Monttu kaivettu ja pohjakatselmus pidetty.

Kaivuuhommat alkoi lauantaiaamuna. Ilma oli todella hyvä, aurinko paistoi koko päivän. Naapuriin ei mennyt kuin muutama kuorma pintamaata, loput ajettiin muualle. Onneksi täyttömaa kelpasi toiselle työmaalle.

Tästä se alkoi:

Kaivuri

Hetken päästä tuli sitten yllätys, maasta alkoi nousemaan tiiliä ja muuta rakennusjätettä. Paljastui että entinen omistaja oli purkanut ilmeisesti vanhan saunarakennuksen piipun ja upottanut romut maahan.

rojua

Eipä auttanut muu kuin kaivaa kaikki ylös, kasata erikseen ja viedä kuorma kaatopaikalle.

rojua1

Ei muuten ollut halpa keikka, en viitsi tässä hintaa sanoa, mutta sillä rahalla olisi saanut ovet maksettua… Bisnes is bisnes jätteenkäsittelyssäkin, mutta ei tarvitse ihmetellä miksi romuja kipataan pitkin metsiä. 🙁 Tuo ylimääräinen kuoppa täytyy vielä peittääkin. Kaikkiaan maata taisi lähteä kymmenkunta kuormaa, 1,2 metriä lattiatason alapuolelle jouduttiin kaivamaan ennenkuin alkoi tulemaan kantava maa-aines näkyviin. Täyden työpäivän teki siis sekä kaivuri, että autokuski.

Lopulta myöhemmin iltapäivällä alkoi olla valmista:

monttu_valmis

monttu_valmis1

monttu_valmis2

Monttu_valmis3

Maanantaiksi oli tilattu pohjakatselmus, kävin ennen viikonloppua kaupungin teknisessä toimessa hakemassa leimatut rakennekuvat. Eihän leimaamisessa mennyt viikkoakaan, turhaan kuvia viedessä pelottelivat. Sieltä löytyi ne aiemmin viemäni perustuskuvatkin, nekin leimattuna. Pohjakatselmuksessa ei ollut sen enempää huomautettavaa, kaikki kunnossa.

Tiistaina soitin tallitehtaalle, että runkoa voi alkaa naputtelemaan kasaan ja kattoristikot saa laittaa tilaukseen. Kolmisen viikkoa kestänee ennenkuin tavarat on tontilla. Sillä aikaa pitäisi saada aikaiseksi perustukset salaojineen ym. Toivottavasti loppuviikolla taas tapahtuu, sadetta ovat lupailleet, mutta ei voi mitään. Kaivurilla oli toinen projekti, se piti hoitaa loppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 1 =