Antura valettu.

Alkuviikosta orastanut flunssa pukkasi päälle keskiviikkona. Pysyttelin poissa työmaalta ettei flunssa pitkity. Onneksi siellä oli sellainen vaihe, ettei minua siinä oikeastaan tarvittu. Kaivuri tasasi pohjan, jonka jälkeen oli tärytyksen vuoro. Myös sepelikuorma tuli tontille. Kun pohja oli tärytetty ja valmiina sepeliä sekä anturamuotteja varten, vastaava poikkesi ohikulkumatkalla käymään ja huomasi että joku ei nyt ole kohdallaan. Tontti kun laskee kohti oikeaa takakulmaa, sinne ei olisi pystynyt tekemään täyttöä niin paljoa, että antura olisi jäänyt tarpeeksi täyttöjen alle. Routaeristeetkin pitää saada vielä mahtumaan. Pähkäiltiin vaihtoehtoja ja päädyttiin pudottamaan anturaa koko matkalta harkon verran alemmas ja sitä takakulmaa kaksi harkkoa alemmas. Anturaan piti tehdä porrastus.  Kaivuri kuopaisi siis koko matkalta tavaraa pois, taas tärytys ja sitten kaivurilla sepelipatja salaojien ja anturan kohdalle.

Torstaina aamulla oli flunssa hiukan hellittänyt päivän levon jälkeen, lähdettiin hakemaan anturamuotteja ja salaojatarvikkeita. Anturamuoteiksi tuli Lammin Tassut, joilla homma hoituikin nopeasti ja kätevästi. Salaojille kaivettiin urat anturan alapuolelle, varmistettiin kaadot, pystytettiin tarkastusputket ja poisto oikeasta takakulmasta suunnitelmien mukaan avo-ojaan. Muistettiin jopa vetää putki vesijohtoa varten anturan ali. Anturamuotit tuettiin molemmin puolin sepelillä, samalla salaojat jäi peittoon sepelikerroksen alle.

Alkoi olla valmista, betoniautoa odotellessa:

muotit valmiit

Betoniauto perutti tontille myöhään iltapäivällä:

Betoniauto tontilla

Valu jäi ammattimiehille, itse pysyttelin sivussa:

Valu

Tuossa näkyy anturan porrastus tallin oikeassa takakulmassa. Sen verran pääsin osallistumaan valuun, että katsottiin valamisen ja tasoituksen aikana laserilla korkoa, jotta saatiin valu oikealle tasolle muotteihin.

Reilu puoli tuntia ja valu oli valmis:

Antura valettu

Seuraavaksi ohjelmassa on muurauslinjapukkien tekeminen, että päästään muuramaan harkkoja oikeaan linjaan anturasta ylöspäin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 5 =