Täytöt valmiit, runko tontilla

Täytöt valmistui tänään. Sokkeli ympäröitiin patolevyllä, routaeristeet laitettiin ulkopuolelle sepelin alle maahan ja sisäpuolelle harkkoa vasten pystyyn. Öljynerotuskaivo löysi myös paikkansa, viemäriputki tuotiin sokkelin läpi ja tulpattiin, se vedetään loppuun keväällä. Tehtiin myös läpivienti vesijohtoputkelle, joka pujotettiin suojaputkeen. En tässä vaiheessa tiedä kytketäänkö vettä, mutta onpahan ainakin valmius. Myöhemmin vedetään putki päärakennuksen alapuoliseen tilaan, josta pääsee tarvittaessa tekemään läpiviennin ylös pannuhuoneeseen. Sähkökaapelia varten oli myös suojaputki vedetty valmiiksi, pujotettiin sinne vetojousi. Ajoluiskan alle tuli 200mm routaeristettä, täyttö tehtiin siitä kohti niin ylös kuin tässä vaiheessa oli mahdollista. Kynnyksen kohdalle tulee vielä valu, samoin valetaan ajoluiska, jota ennen tuon kohdan voi täyttää loppuun.

Kuva tämänhetken tilanteesta:

Taytot

Runko saapui juuri sopivasti tontille eilen aamulla:

Runko tontilla

Viikonloppuna olisi vankka aikomus pistää runko pystyyn, toivottavasti sää sallii. Hiukan ylimääräistä talkooporukkaa on haalittu mukaan, lähinnä sen takia että ovat kyselleet koska pääsee hommiin…

Loppuviikon aikana täytyy hommailla tarvikkeita. Alaohjauspuut, huopakaistaa, saumavillaa, nauloja, ruuveja, kulmarautoja kattoristikoiden kiinnittämiseen, lautaa ym. Myös paali villaa tarvitaan että saadaan nurkat villoitettua, se ei onnistu enää kun elementit on kiinnitetty toisiinsa. Huomasin myös että runkotoimituksesta puuttui aluskate ja naulausrimat, jotka piti tulla mukana. Soitto rungontekijälle ja sovittiin että hyvittää ne laskussa. Ne on siis myös hankintalistalla.

Elämme mielenkiintoisia aikoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

26 − 20 =