Levytystä ja sähköjä

Seinien levytys eteni melko sujuvasti, nostinpatentti toimi hyvin. Tuplalevyksessä ei sen suurempia ongelmia ollut, ainoastaan pieni mittavirhe jälleen sattunut tallitehtaalla. Seinät tuli kahtena elementtinä per seinä, pitkät eli sivuseinät olisi pitänyt jatkoskohdassa kaventaa yhden runkotolpan leveyden verran. Nyt levyjako ei sopinut, vaan keskelle seinää joutui jättämään levyihin raon. Onneksi alla on toinen levy, rako on helpompi täyttää.Seinan_levytystaKuvassa näkyy seinän keskellä oleva rako.

Kun levytys oli valmis, siivosin tallin kaikesta ylimääräisestä, kipsilevynpalasista ym. Myös pitkään lattian suojana olleet muovit sai lähteä, ne oli kätevä kääriä pakettiin kipsilevypölyineen päivineen.

Mietin pitkään teenkö tässä vaiheessa lattiaan silikaattikäsittelyn, jonka pitäisi estää tai ainakin hidastaa nesteiden imeytymistä betoniin. Samalla lattian pölyäminen pitäisi vähentyä ja kulutuskestävyys kasvaa. Asian ratkaisi lopulta se, ettei ollut aikaa hakea ainetta ja päätin siirtää sen myöhemmäksi.

Levytysvaiheessa myös sähkömiehellä oli aikaa käydä kytkemässä sen verran sähköjä, että saatiin lattialämmöt päälle, sekä yksi pistorasia talliin sisälle. Ei enää tarvinut vetää kaapelikelalla sähköä talon ulkoseinästä oven alta sisälle. Valoja ei vielä sisällä ole, sähköt kun tulee pintaan, maalaan tallin sisältä ensin. Sen sijaan ulkovalot on paikallaan muuten, mutta keskuksen päätä ei ole kytketty vielä. Kokeilin kuitenkin valoja ruuvaamalla väliaikaisesti pistotulpan johdon päähän ja ottamalla virran pistorasiasta.

ulkovalotUlkovalot testauksessa.

Nosto-ovien yläpuolella on led-valonheittimet omilla hämäräkytkimillä ja liiketunnistimilla. Sivuseinän valoille on pohjoiseinällä hämäräkytkin ja käyntioven yläpuolella liiketunnistin. Pientä säätöä valot vielä tarvitsee, mutta eipä niitä taida tarvita kuin syksyllä seuraavan kerran.

Homma jatkuu seinien ja katon kittauksella, levyjen saumauksella, hionnalla ja maalauksella. Myös pihaa pitää vielä viimeistellä kunhan kaikki lumet on sulanut ja piha muutenkin hiukan kuivuu. Viimeiset isommat vaiheet sähkötöiden lisäksi on sokkelin pinnoitus ja lumiesteet, joita ei vielä ole tehty. Niiden lisäksi kaikenlaista viimeistelyä, tiivistystä, kynnyspeltiä ym. ennen kuin voi miettiä lopputarkastusta. Selkä on vihoitellut taas viime aikoina, se omalta osaltaan vähän hidastaa edistymistä. Mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa etene pienin askelin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

47 + = 51